A köd miatt nem látta a körforgalmat a Kisvárdánál felborult busz sofőrje

2024. január 19. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

Árokba csúszott és az oldalára borult egy gyerekeket szállító autóbusz a 4-es főúton Kisvárdánál csütörtök este – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A buszon egy ukrán karatecsapat utazott. Az 57 utas többsége gyerek volt, néhány edző és szülő kísérte a csapatot. A buszsofőr a nagy köd miatt nem látta jól a körforgalmat, és árokba borult. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és segítettek az utasoknak elhagyni a buszt. A csomagokat viszont csak akkor tudták kiszedni a járműből, amikor azt kivontatták az árokból.

Tíz gyermek és egy felnőtt sérült meg, egy gyereket még pénteken is kórházban tartottak. A gyerekek bátran viselkedtek, nem sírtak, megszokták a tragédiákat – mondta az RTL-nek a tolmács, aki a baleset helyszínén segédkezett.

A csatorna híradója szerint akiknek nem lett bajuk, egy közeli kollégiumban szállhattak meg. A kollégium lakói az éjszaka közepén alakítottak ki a tornateremben ideiglenes szállást a gyerekeknek. Pénteken hajnalban a csapat már indult is Horvátországba, egy versenyre. A kórházban maradt kisfiúval a bátyja maradt ott.

Ugyanebben a körforgalomban tavaly nyáron egy másik ukrán busz is árokba hajtott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!