Erős széllel érkezik a hideg és a hó

2024. január 19. – 05:21

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön az eső ellenére is szinte tavaszias időnek örülhettünk, de péntek reggelre el is illant az enyhe idő. Jön a hideg, a hó, és mindezt erős, néhol viharos széllökések hozzák.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan borult időre számíthatunk, az esőt fokozatosan mindenhol havas eső, havazás váltja. Délután viszont egyre kevesebb helyen fog havazni, estére az ország nagy részén megszűnik a csapadékhullás.

A Dunántúlon és a Duna vonalában az északnyugati, máshol az északkeleti szelet kísérik erős, az Észak-Dunántúlon, illetve a Zemplén térségében viharos széllökések. Helyenként hófúvás sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +5, +7 fok is lehet, majd ott is csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő este -4, +2 fok valószínű.

Szombaton is marad a szeles idő, cserébe sütni fog a nap, és esőre sem kell számítani. napos, száraz időben lesz részünk. Fagyos lesz a reggel, a hóval borított, szélvédett tájakon néhol -10 fok alatti minimumokat is mérhetünk. Napközben 1-5 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Vasárnap fagyos lesz a reggel, helyenként ismét -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánra viszont 2 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!