Kunhalmi Ágnes: Meg lehetne verni Orbánt, ha azt csinálnánk, amit az MSZP mond

2024. január 16. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor leváltásának lehetőségéről, fiatalkori színésznői ambícióiról és az MSZP helyzetéről is beszélt a Blikk Talkban Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke. A beszélgetős műsort azzal a kérdéssel kezdte a lap főszerkesztő-helyettese, Szirmay Dávid, hogy „egy folyamatosan töpörödő pártnak miért kell két társelnök”, amire Kunhalmi azt válaszolta, hogy ha humoros akarna lenni, azt mondaná, azért, hogy nagyobbnak látszódjanak, de aztán kifejtette, hogy a német szociáldemokrata párttól vették az ötletet.

A beszélgetés során többször is azt feszegette a lap főszerkesztő-helyettese, hogy Kunhalmit érzelmileg hogyan érintik a politikai kudarcok, mikor sírt például legutóbb politikai okból, amire a társelnök azt válaszolta, hogy a 2022-es választási eredmény után. Kunhalmi beszélt arról is, hogy szerinte hogyan lehetne legyőzni Orbán Viktort.

„A pártban is elmondtam, véget kell vetni annak, hogy a választók többségének akarata alapján próbáljuk meggyőzni a többi ellenzéki pártot, de ők csak a saját pártjukra gondolnak ahelyett, hogy közösen kidolgoznánk egy politikai konstrukciót, amellyel legyőzhetnénk Orbánt. Mert meg lehetne verni Orbánt, ha azt csinálnánk, amit az MSZP mond. Ez nem demokrácia, itt nem lehet versenyezni, az együttműködés egy autoriter rendszerben elengedhetetlen”

– mondta Kunhalmi Ágnes.

Arra a kérdésre, hogy hány kudarc után fogja azt mondani, hogy inkább keres valami más foglalkozást, Kunhalmi visszakérdezett, hogy egy férfi politikusnak vagy Orbánnak feltette volna-e ezt a kérdést a szerkesztő. Kunhalmi Ágnes azt is mondta, hogy az MSZP-nek lesz képviselője az Európai Parlamentben a most következő választás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!