Több megye is ónos esőn csúszkálhat szerdán

2024. január 16. – 22:23

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán az ország nagy részén erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, eleinte csak helyenként eshet, majd délután egyre nagyobb területen. Főként eső várható, a Duna mentén és a középső tájakon gyenge ónos eső, északon pedig tartósan ónos eső eshet a kevés hó, havas eső mellett – írja az Időkép.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére szerdára másodfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy és Tolna megyékben pedig elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Az ónos eső kis mennyiségűnek, néhány tized milliméternek ígérkezik, de Észak-Borsodban a szerdai nap második felében az egy millimétert is meghaladhatja.

Szerdán a délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -9, -2 fok között alakulnak, de a fagyzugokban ennél hidegebb lehet. Kora délután 0 és 11 fok várható a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön aztán jön a hirtelen és átmeneti enyhülés: hajnalban csak néhány helyen lesz fagy északon, délután viszont már 10-17 fokra számíthatunk az ország nagy részén, ennél alacsonyabb hőmérséklet csak északkeleten lesz. Esernyőre viszont az ország több részén is szükség lehet, az eső mellé pedig erős, néhol viharos szél is jár majd. A tavaszias időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!