Az ügyészség súlyosbítást kért a férfire, aki apját feldarabolta és testrészeit kénsavba dobta

2024. január 16. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 7 év börtönbüntetés súlyosbítását kérte arra a férfire, aki megölte az apját, majd testét feldarabolta és testrészeit kénsavba dobta, írja az Ügyészség honlapján.

A fiúnak régóta sok konfliktusa volt az apjával. Az ítélet szerint 2020. szeptember 13-án este egy borsodi településen lévő lakásban együtt ittak, amikor szóváltás alakult ki köztük. A vita hevében az apa megfogott egy kalapácsot, és azzal fenyegetőzve közelebb ment a fiához, aki ököllel arcon ütötte. Az apa az ütéstől az ágyra esett, kiejtette a kalapácsot, ezután elkezdtek dulakodni egymással. Végül a fiú a kalapáccsal fejen ütötte az apját. Ezután az interneten keresett utána, hogy mit csináljon a holttesttel, így döntötte el, hogy kénsavba fogja mártani. Ezért rendelt 100 liter kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, majd a testrészeket a hordóba öntött kénsavba helyezte.

Az eset úgy derült ki, hogy néhány nap múlva a szomszéd értesítette a rendőrséget az apa eltűnése miatt. A fiú a bűncselekményt elismerte, de azt tagadta, hogy feldarabolta volna a holttestet.

A férfit a Miskolci Törvényszék emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a férfi a védőjével enyhítéséért, az ügyészség a büntetés súlyosbításáért nyújtott be jogorvoslatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!