Tavasz lesz egy napra

2024. január 15. – 10:03

Tavasz lesz egy napra
Csütörtökön is ehhez hasonló lehet a naplemente – Forrás: Időkép

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn északon átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap, míg másutt egész nap erősen felhős, borult idő lesz, olvasható a HungaroMet előrejelzésében. Főként az ország déli felében számíthatunk csapadékra, ott az eső mellett kezdetben vegyes csapadék is eshet (havas eső, ónos eső), majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot. A szél az ország északi felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1–7 fok között alakul.

Kedden napközben hazánk nagyobb részén kevés felhő, napos idő várható, de kisebb körzetekben tartósabban felhős lehet az ég, csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet általában 0–5 fok között valószínű.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, délután, estefelé az északkeleti megyékben eső, havas eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Egy tőlünk nyugatra megerősödő ciklon előoldalán azonban délnyugat felől enyhe, mediterrán légtömegek érik el térségünket, így enyhülés kezdődik, kora délután 1–7 fok valószínű.

Csütörtökön egy napra tavasz lesz, szerdához képest jó 10 fokkal lesz melegebb, írja az Időkép.

Az ország nagy részén 10–17 fok között alakulnak a maximumok, a legmelegebb délnyugaton lesz.

Ugyanakkor északkeleten, ahol kevésbé fog feltámadni a szél, és tartósabban borongós, csapadékos lesz az idő, napközben is csak 5 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Nem tart majd sokáig a januári tavasz, csütörtök éjjel ugyanis megérkezik a ciklon hidegfrontja, ezért egyre többfelé havazásba válthat a csapadék, és péntekre 10-12 fokkal visszaeshet a hőmérséklet, mindössze 0-5 fokra számíthatunk.

A hétvégén újra csípős hajnalokra (mínusz 12 – mínusz 3 fok) és mindössze mínusz 1 – plusz 4 fokos maximum hőmérsékletekre számíthatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!