18 embertől több mint 20 millió forintot csalt ki egy nigériai házaspár és egy hajléktalan nő Pécsen

2024. január 11. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzmosás és csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy nigériai férfi és felesége ellen, mert egy Afrikából irányított bűnszervezet tagjaiként a vád szerint összesen 18 embertől több mint 20 millió forintot csaltak ki a bűnszervezet 2021-ben. Az ügy harmadik vádlottja egy, a házaspárt segítő fővárosi hajléktalan nő.

A 38 éves nigériai férfi és 43 éves felesége 2021-ben csatlakoztak egy Afrikából irányított, internetes csalásokra szakosodott bűnszervezethez, és az interneten keresztül kerestek meg embereket, szerelmet ígérve férkőztek a bizalmukba, majd rávették őket, hogy pénzt utaljanak át nekik.

A csalók külön embereket béreltek fel arra, hogy bankszámlákat nyissanak, majd a számlákon keresztül gyűjtötték be a pénzt. Aki vállalta, hogy újabb és újabb embereket szervez be a számlanyitásra, az jutalékot kapott. Ezt vállalta az ügy harmadik vádlottja, egy budapesti hajláktalan nő is, aki 2021-ben három pénzintézetnél is számlát nyitott, megadta a házaspár számára nemzetközi pénzküldemény fogadásához személyes adatait, a felvett összegek után cserébe, tételenként 5-5 ezer forintot kapott a nigériai férfi feleségétől, írja az MTI.

A vád szerint a nigériai házaspár egyik alkalommal azt hazudta az interneten keresztül egy nőnek, hogy nagy értékű csomagot küldtek neki, de csak a vám – több mint 350 ezer forint – megfizetésével tudja azt átvenni. A nő elutalta a pénzt a hajléktalan nő számlájára. A vád szerint ezzel a módszerrel a férfi és a két nő 18 embertől több mint 20 millió forintot csalt ki a bűnszervezet 2021-ben.

A Pécsi Járási Ügyészség mindhárom vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, a házaspár tagjait csalással is vádolja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!