Köd, áradások és balesetek is nehezítik a közlekedést csütörtök reggel

2024. január 11. – 07:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az Útinform csütörtök reggeli tájékoztatása szerint több baleset és a hajnali köd is befolyásolja a közlekedést az ország egyes részein.

Köd

Hajdú-Bihar vármegyében és a délkeleti határmentén ködös, minden máshol csapadékmentes az idő. Debrecen térségében a köd miatt rosszak voltak a látási viszonyok hajnalban, a 100 métert sem érte el a látótávolság, de Sarkad, Berettyóújfalu és Makó környékén is csak 100 és 300 méter között alakult a belátható útszakasz.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak túlnyomórészt szárazak, de az Alföld keleti, délkeleti részén valamint a Dunántúlon elszórtan sónedvesek, Debrecen környékén vizesek a fő- és alsóbbrendű utak.

Debrecen térségében a köd miatt rosszak a látási viszonyok, a 100 métert sem éri el a látótávolság, de Sarkad, Berettyóújfalu és Makó környékén is csak 100 és 300 méter között alakul a belátható útszakasz.

Víz

Nógrád vármegyében az Ipoly áradása miatt Őrhalomnál, a határhídhoz vezető út nem járható, illetve továbbra is zárva tartják a Drégelypalánk és az országhatár közötti összekötőutat.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Sajó áradása miatt lezárták a Kesznyéten és Sajóörös közötti összekötőutat.

A Duna magyar-szlovák határszakaszán, Neszmély és Dunaradvány között, a magas vízállás miatt bizonytalan ideig nem közlekedik a komp.

Balesetek

Az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény térségében a Berettyóújfalu felé tartó oldalon egy kisteherautó és egy kamion ütközött össze. A 28-as km-nél az érintett oldalt lezárták, a forgalmat a 24-es jelű Balmazújváros/Hajdúböszörmény csomópontban leterelik a 35-ös főútra. Visszatérni Debrecennél lehet.

Az ellenkező oldalon, a 27-es km-nél egy másik baleset is történt, az M3-as autópálya irányába így csak egy sáv járható. Debrecen környezetében sűrű köd nehezíti a közlekedést, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsanak nagyobb követési távolságot!

A 304-es főúton, Miskolc déli határában az M30-as autópálya csomópontja előtt a 3-as km-nél kigyulladt egy személyautó. A műszaki mentés idejére a fél útpályát lezárták.

A 6-os főúton, Adony térségében, korábban kigyulladt egy személygépjármű. Az 53-as km-nél továbbra is csak félpályán halad a forgalom.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!