Fagyos reggel után napos délelőttre számíthatunk csütörtökön

2024. január 11. – 06:56

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök reggel ismét erős fagyokra kell számítani, a legalacsonyabb hőmérséklet általában -13 és -8 fok között alakul, de néhol akár -15 fok is lehet. Délen helyenként párássá válhat a levegő, a délelőtt viszont napos lesz – írja az Időkép.

Napközben észak felől megnövekszik a felhőzet, északkeleten, keleten helyenként átmenetileg hószállingózás is előfordulhat, és a nyugati-északnyugati szél is többfelé megélénkülhet. A HungaroMet előrejelzése szerint a hőmérséklet nappal 0 és +6 fok között, késő este -6, 0 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, számottevő csapadék nem lesz. Az északi szél megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A maximum hőmérséklet 0–4 fok között alakul. Hétvégén felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem várható, napközben 1–7 fokot mérhetünk. Szombaton a Dunántúlon számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a Dunától keletre lehet több felhő az égen. Kisebb havazás, hózápor legfeljebb északkeleten fordulhat elő.

Az Időkép cikke szerint elkezdett befagyni a Balaton is, főként az északi parton, ám a vízügy figyelmeztetése szerint ez még csak vékony jég, ezért tilos rámenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!