Varanggyal verte át, lecsapta egy lapáttal, aztán kirabolta orgoványi munkaadóját egy román férfi

2024. január 10. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Több hónapos körözés után fogták el a kiskunfélegyházi rendőrök azt a román férfit, aki tavaly áprilisban kirabolta orgoványi munkaadóját – írja a Police.hu.

A 28 éves román állampolgárságú férfi bodzaszedést vállalt a 68 éves orgoványi gazdánál. Az idős férfi tavaly április 11-én kora este értesítette a rendőröket, hogy az alkalmazottja kirabolta.

Elmondása szerint éppen learatott növényeket pakolták az egyik házrészbe,

amikor az alkalmazott meglátott a sarokban egy békát, megijedt, és kérte főnökét, hogy kapja el, majd vigye ki az ugráló varangyot.

Később kiderült, hogy ez csak figyelemelterelés volt a részéről, ugyanis amikor a gazda az állatot kergette, hátulról rátámadt, és ütlegelni kezdte. Kezdetben ököllel, majd egy lapáttal is többször bántalmazta. A idős férfinak sikerült elmenekülnie.

A támadó ezután elkötötte a munkaadója kocsiját az udvarból. A járműben megtalálta az idős férfi lakáskulcsát is, amivel bejutott az ingatlanba, és a pénztárcáját is elvitte, benne 130 ezer forinttal.

Az orgoványi férfit kórházba szállították. Bár az alkalmazottja teljes nevét nem tudta megmondani a rendőröknek, a nyomozók egy biztonsági kamerarendszer segítségével rövid időn belül azonosították a férfit.

Hiába keresték viszont, nem találták, később pedig arról kaptak információt, hogy már külföldön tartózkodik, ezért körözést adtak ki ellene. Végül idén január 9-én sikerült elfogni a férfit Lajosmizsén.

A nyomozók a férfit rablás bűntettével gyanúsítják, és kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását. Az ellopott személyautót megtalálták és visszaadták a jogos tulajdonosának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!