Bankkártyájára írta a PIN-kódját, százezreket vettek le róla, amikor elhagyta

2024. január 10. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 40 éves vilmányi nővel szemben azután, hogy egy patikában talált bankkártyáról többször is levett pénzt, összesen több mint négyszázezer forint értékben.

A Police.hu híre szerint a nő 2024. január 5-én, késő délután betért egy encsi patikába, ahol egy előtte vásárló a földre ejtette a bankkártyáját. A nő felvette azt, de nem adta vissza a tulajdonosának, sőt azt is észrevette, hogy a kártyára rá van írva a PIN-kód. Így tudott felvenni a nő pénzt az ismeretlen számlájáról.

A bejelentés után a rendőrök egy napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök a nyomozás során visszaadták a sértettnek az összes pénzt.

Az Encsi Rendőrkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy a bankkártyát és a PIN-kódot ne tárolja egy helyen. Ne írja rá a bankkártyára a kódot! Ha a bankkártyát használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését! Abban az esetben, ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal tiltsa le!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!