Egy agresszív kispesti buszsofőr gyalázta egy kerekesszékes utas kísérőjét, és nekitámadt

2024. január 9. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly november ötödikén nyújtott be hivatalos panaszt a BKK-nak egy férfi, aki nehezményezte egy buszsofőr viselkedését. A Kőbányáról a Havanna lakótelep felé közlekedő 136-os buszon dolgozó sofőr ugyanis nem akart felvenni a járatára egy elektromos kerekes székben ülő 22 éves SMA betegségben szenvedő nőt és kísérőjét. Azt szerette volna, ha a következő busszal mennek. Azt is mondta, van egy körlevél arról, hogy az ilyen típust nem kell felvenniük.

A panaszban azt is állítják: a sofőr letagadta, hogy rámpa lenne a buszon, de végül duzzogva elvitte őket. A történet ennyivel nem ért véget, a leszálláskor a kísérő férfi leszállt, a sofőr azonban továbbhajtott volna a buszon maradó kerekes székes nővel együtt. A férfi a busz után rohant, és innentől a telefonján rögzítette a történteket.

A videót a 444-hez juttatta el, a sofőr agresszivitása a felvételek alapján egyértelmű, a sértései is. A hülyegyerek és patkány jelzőket használja, és hogy meg fog rohadni, ha felvételt készít az esetről, mert ő már beszélt ügyvéddel. Egy ponton ki akarja ütni a kezéből a telefont. Még ezelőtt a nővel is emelt hangon beszél, de azt nem lehet érteni, mit mond neki.

A panaszra a BKK csak közel két hónap elteltével, januárban reagált, és akkor a belső kamera képei alapján megvédte a sofőrt, de azt is jelezte, hogy semmilyen körlevél nem volt arról, hogy kit kötelező felvenni, és kit nem. A laphoz eljuttatott felvételek viszont alátámasztják az agresszivitást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!