Könnyű belföldi, vonzó ausztriai és németországi munkákat ígért, ezzel 571 embert vert át a budapesti férfi

2024. január 8. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

571 rendbeli csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a harmincas éveiben járó, jelenleg is fogva tartott budapesti férfival szemben, aki több száz, munkát kereső embertől csalt ki pénzt, összesen mintegy 4,5 millió forintot, írja közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2021-2022-ben nem rendelkezett sem legális jövedelemmel, sem munkahellyel, ezért különböző internetes
oldalakon, illetve közösségi oldalak online csoportjaiban és fórumain egyrészt könnyű, otthonról végezhető fizikai munkát, másrészt külföldi – ausztriai vagy németországi – munkalehetőséget kínáló hirdetéseket adott fel. A hirdetésekben belföldi munka esetén letéti összeg, míg a külföldi munkavégzés esetén közvetítői díj átutalását kérte a jelentkezőktől, amelynek összege 4500 és 20 000 forint között változott. A férfinak sem lehetősége, sem szándéka nem volt a hirdetésben vállaltak teljesítésére, azokkal kizárólag akart pénzt kicsalni.

A férfi 2021 augusztusa és 2022 novembere között tartó csalássorozatban 571 embert vert át, akiknek összesen közel 4,5 millió forint kárt okozott. A kaposvári rendőrök 2023 februárjában őrizetbe vették, és letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. Az ügyben közel 500 oldalas vádiratot nyújtott be az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra, melyben az azóta már egy másik bűnügyben kiszabott szabadságvesztését töltő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!