Vadai kérdezte a legfőbb ügyészt Orbán Ráhel tokaji földvásárlásáról, feljelentés lett belőle

2024. január 8. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Polt Péter legfőbb ügyészhez intézett kérdést Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője azzal kapcsolatban, hogy az állam nem élt az elővásárlási jogával, mikor Orbán Ráhel tokaji-hegyaljai földbirtokot vett, sőt, még korábban törölték az erre vonatkozó kitételt. Polt válaszában annyit írt, a kérdést feljelentésként értékeli, és továbbítja a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz – írja a 24.hu.

Orbán Ráhel még áprilisban kötött szerződéseket összesen 94 hektárnyi földterületre a borvidéken. Mivel a miniszterelnök lánya budapesti lakos, a tokaj-hegyaljai és az érintett települések húsz kilométeres körzetében élő gazdáknak elővásárlási joguk volt. Ezzel végül senki nem élt, sőt, az állam sem, pedig mivel több ingatlan is a világörökség része, ezekre az államnak is elővásárlási joga volt.

Sőt, később kiderült, hogy az Orbán Ráhel által megvásárolt, a világörökséghez tartozó területeken fekvő ingatlanok tulajdoni lapjaiból még május végén törölték az állam elővásárlási jogát.

„Ön szerint Tokaj-Hegyalján nem gond az állami elővásárlási jog törlése?” – kérdezte a legfőbb ügyésztől Vadai.

Vadai Ágnes kérdésére a legfőbb ügyész csak annyit válaszolt, hogy a kérdését feljelentésként értékelte, azt elbírálásra továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!