Eladta, de nem postázta – gyanútlan vásárlók tucatjait verte át egy 16 éves kamasz

2024. január 8. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen közel félmillió forintot csalt ki az emberektől az a 16 éves nagybaracskai fiú, aki az interneten keresztül hirdetett meg eladásra különböző autó- vagy robogóalkatrészeket, amiket aztán soha nem küldött el a pórul járt vevőknek – írja a Police.hu.

Még 2023 februárjában tett feljelentést egy tolnai férfi, miután hiába egyezett meg egy eladóval az egyik közösségi oldal adok-veszek csoportjában, és utalta el neki az eladásra kínált autóalkatrész vételárát, a termék nem érkezett meg hozzá, és az eladót sem érte el többé.

A szekszárdi nyomozók rövid időn belül a csaló nyomára bukkantak. A kamuhirdetés mögött egy 16 éves nagybaracskai fiú állt.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a fiatal már közel egy éve veri át az embereket hasonló módszerrel. A kamasz általában autó- vagy robogóalkatrészeket kínált olcsón, de azokat soha nem küldte el az ország különböző pontjain élő vevőkhöz.

A szekszárdi rendőrök 34 átvert vásárlót is találtak, akiktől a fiatal összesen közel félmillió forintot csalt ki.

A fiú mindegyik átverést elismerte, és néhány sértettnek vissza is fizette a pénzt. A nyomozók a vagyonvisszaszerzés érdekében további lépéseket tettek.

A napokban a rendőrök a vizsgálatot befejezték, és az ügy iratait a fiatalkorúak ügyészének küldték meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!