RTL: Méltatlan körülmények között dolgoznak a fővárosba vezényelt vidéki mentősök

2024. január 7. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 12 órás műszak alatt mindössze 20 perc szünetet kapnak a Budapestre vezényelt vidéki mentősök, akiknek átöltözni sincs lehetőségük, és a kórházak közvécéiben kell elintézniük a dolgukat – többek között erről számoltak be az RTL Híradójának a fővárosba vezényelt vidéki mentősök.

Az RTL-nek több mentős is azt mondta, méltatlan körülmények között kell elképesztő sokat dolgozniuk azokon a napokon, amikor Budapestre vezénylik őket. Ilyenkor akkora a hajtás, hogy rendesen étkezni sincs idejük, ha a ruhájuk beszennyeződik valamivel, nincs idejük és lehetőségük átöltözni, nem kapnak egy meleg védőitalt télen, hideget a nyári hőségben. A Híradónak nyilatkozó egyik mentős azt mondta, hogy a fővárosi műszakok után általában annyira fáradtak, hogy a hazafelé úton télen is lehúzott ablakkal utaznak, hogy a hideg éberen tartsa őket.

A Mentődolgozók Szövetsége szerint egy 12 órás műszaknál legalább 45 perc szünetet kellene biztosítani a mentősöknek, a vidéki kollégákat pedig egy budapesti mentőállomásokon kellene étkezési és pihenési lehetőséget biztosítani. Az Országos Mentőszolgálat szerint ez így is történik, Győrfi Pál a Híradónak azt mondta, a vidéki kollégák nem dolgoznak többet és nem pihennek kevesebbet, mint a fővárosi bajtársaik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!