A hétvégén taknyos idő lesz, aztán jön a tél eddigi leghidegebb része

2024. január 6. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

Nem túl szép, nyirkos és szeles, de cserébe langyos idő várható egész hétvégén. Jövő héten viszont jöhetnek az aláöltözők, tollkabátok, bélelt csizmák és társaik, ugyanis jönnek a mínuszok – derül ki a HungaroMET előrejelzéséből.

Szombaton döntően borult idő várható, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben valószínű csapadék. A Viharsarokban a déli, délkeleti, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, utóbbi tájon késő estétől erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Délkeleten kisebb a csapadék esélye, máshol többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, hó vált fel. Néhol átmenetileg ónos eső is lehet, a korábban lehullott csapadék lefagyhat. Az északnyugati, északi szelet erős, sokfelé viharos lökések kísérik. Északnyugaton a szél hordhatja a havat. A hőmérséklet csúcsértéke -2 és +10 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

A következő hét folyamán aztán egyre nagyobb területen kiderül az ég, többnyire napos időre van kilátás, délen, délnyugaton maradhatnak legtovább felhős körzetek, ott néhol még nem kizárt hószállingózás a hét elején. Kedden északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik erős, időnként viharos lökések, majd napközben csillapodik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet a hét folyamán általában -10, -3 fok között alakul, a szélvédett derült részeken hidegebb is lehet. A csúcsértékek is csak -5 és +1 fok között valószínűek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!