Lezárták a nyomozást a 2018-ban Magyarországon eltűnt holland üzletember ügyében, akinek holttestét négy évvel később találták meg

2024. január 5. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest vármegyei vizsgálók vádemelést javasolnak egy 2018-as emberölési ügyben, aminek vizsgálatát most fejezték be – írja a Police.hu. Az eset filmbe illő fordulatokkal tűzdelt: négy éven át kerestek egy eltűntnek nyilvánított holland üzletembert. 2022 májusában egy ráckevei nyomozó kapott egy fülest, ami alapján 12 nap alatt megtalálták a holttestet.

Kiderült, hogy a 2018 óta nem látott holland üzletembert évtizedes baráti és üzleti kapcsolat fűzte későbbi gyilkosához, Z. Józsefhez. Az eltűnt üzletember társa már első kihallgatásán beismerte, hogy 2018 tavaszán megölte, majd elásta korábbi üzlettársát. Azt mondta, veszekedés közben meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. A férfi még lábra tudott állni, ám ekkor Z. József leütötte egy vasdarabbal, ahogyan ő fogalmazott: „kétszer, háromszor megkínáltam a vassal”. Barátja testét talicskába tette, majd az udvari komposztálógödörbe borította. Földet halmozott rá, és mindenkinek azt mondta, hogy a férfi külföldre utazott.

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló Z. József ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Főosztály Vizsgálati Osztálya. A nyomozást befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!