A reptéri buszon durranthatták a pezsgőt a Wizz Air utasai, pedig már előző éjjel meg kellett volna érkezniük

2023. december 31. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

A taxiban és a reptéri buszon durranthatták a pezsgőt egy Olaszországból érkező Wizz Air gép utasai. Ez önmagában persze jó muri is lehetne, azonban ők még a szombati W62362 járat utasai, akik úgy tervezték, hogy 30-án éjjel hazaérnek. Ehelyett a helyzet jelenlegi állása szerint vasárnap 22:00-kor szálltak fel, és 23:35-kor már a budapesti reptér kifutóján gurultak a jövő év felé.

Forrás: Flightradar
Forrás: Flightradar

Azt írta Bari repterén ragadt olvasónk: „Szombaton Bariból mentünk volna haza Budapestre. Volt egy kis késés, már a gépben ültünk, amikor technikai hibára hivatkozva kitereltek minket az ellenőrzés idejére a gépből. Először a buszban várakozunk kb. 20 percig, aztán visszaküldtek a terminálba. Egy idő után kiadták a csomagokat a gépből.

Ekkor világossá vált, hogy reggel előtt már nem lesz indulás, mivel nem volt személyzet az újbóli ellenőrzésekhez.

02:43-kor jött az első üzenet a Wizztől, hogy vasárnap 17:00-kor megy a gép.”

Miután sokan hotelben éjszakáztak, vasárnap már időben kinn volt mindenki a 17:00-es gépnél. De hiába: „16:30-kor már mindenki a kapunál állt, kb. 50-kor kezdődött a morgolódás, amikor még nem kezdődött meg a beszállás, de még mindig 17:00 szerepelt a kijelzőn. Hamarosan váltottak 17:30-ra. Kiderült, hogy még mindig nem javították meg a gépet.”

Ekkor többen foglaltak jegyet a vasárnapi Ryanair gépre, hogy azzal még elcsípik az éjféli koccintást. Kerestük a Wizz Airt, akik december 31. este már azt ígérték, hogy a jelenlegi információik szerint a gép este 10-kor indul majd.

A gép – ugyan kis késéssel – 22:21-kor felszállt. A számok alapján így 23:56-kor szálltak volna le, vagyis a reptér betonján érte volna az utasokat az éjfél, de a gyakorlat azt mutatja, hogy valamivel előbb érkezhetnek, talán már eljutnak az épületig is idén. Ez így is történt, a gép 23:34-kor landolt, BÚÉK!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!