Idei utolsó határozatával a kormány megvizsgáltatná, nem férne-e mégis több dolgozó a Kúria új épületébe

2023. december 29. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálják meg, hol lehetne elhelyezni az Igazságügyi Palota rekonstrukcióját követően az oda költöző Kúria azon munkatársait, akik nem férnek el az új helyükön, szólította fel az ügyben illetékeseket idei utolsó határozatában a kormány. A Magyar Közlöny 2023. évi 194. számában megjelent 1621/2023. (XII. 29.) Korm. határozat alapján a Kúria több szervezeti egységének se lenne helye a Kossuth tér északkeleti sarkában álló egykori Néprajzi Múzeum, az Igazságügyi Palota rekonstrukciója után a legfelsőbb bíróság új székhelyén.

(A Kormány) „d) felhívja a gazdaságfejlesztési minisztert és felkéri az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, hogy a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. útján, az a) alpont ag) pontjában meghatározott cél érdekében, az építési és közlekedési miniszter, valamint az igazságügyi miniszter bevonásával, az érintettekkel való konzultációval vizsgálják meg, hogy az Igazságügyi Palota rekonstrukcióját követően a Kúria az Igazságügyi Palotában el nem férő szervezeti egységei mely, az Igazságügyi Palota közelében lévő, állami tulajdonban álló épületben helyezhetők el, és az Igazságügyi Palotán kívül biztosítandó terület esetleges csökkentése érdekében vizsgálják meg az Igazságügyi Palota rekonstrukciójára vonatkozó kivitelezési tervdokumentáció részleges áttervezésének lehetőségét; áll a rendeletben.

A kormány azon túl, hogy a környező állami tulajdonú ingatlanokban keresne helyet a Kúria dolgozóinak, arra is felkérte a gazdaságfejlesztési minisztert és az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, hogy vizsgálják meg az áttervezés lehetőségét is, hátha mégis elférne az épületben még néhány dolgozó.

Határozatában a kormány Lázár János építési és közlekedési minisztert bízta meg azzal, hogy leltározza a rekonstrukció során az épületből kikerült műtárgyakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!