Keresik a megoldást arra, hogy a II. kerület szívbetegeit a lakhelyük közelében lássák el

2023. december 29. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

A II. kerület polgármestere egyeztetést kezdeményez a környékbeli egyházi kórházak vezetőivel és az egészségügyi ágazat irányítóival annak érdekében, hogy a lakóknak a közelben elérhető legyen a kórházi kardiológiai ellátás. Ezt Őrsi Gergely egy Facebook-posztban jelentette be.

Felidézte, hogy felére csökken az ágyszám a kardiológián, és az Észak-budai Szent János Centrumkórház a „minimumfeltételek átmeneti és részleges hiánya miatt” nem tudja ellátni a II. kerületből érkező betegeket.

Ez azt jelenti, hogy 2024. november 30-ig a II. kerületi kardiológiai betegek ellátása nem a közeli János-kórházban történik, hanem más kijelölt intézményekben: például esetenként lehet ez a IX. kerületi Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Központ vagy a XIV. kerületi Budapesti Uzsoki Utcai Kórház.

Az Index kérdésére Sebők-Tóth Kata, a János kórház kommunikációs vezetője december 23-án azt válaszolta, hogy „a kardiológia szubintenzív részleg változatlanul fogadja a betegeket. Kórházunk vezetése mindent megtesz a biztonságos és teljes körű betegellátás érdekében, ezért igyekszünk a lehető leghamarabb megfelelő humán erőforrás biztosításával a korlátozott területek ellátását újra teljesíteni”.

Az intézményhez tartozó területek pácienseinek ellátását az intézkedés nem érinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!