Áder Jánosról és Schmitt Pálról készült olajfestmények is lógnak a Sándor-palotában

2023. december 27. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsonyi interjút készített a HírTV Novák Katalinnal, amiről a köztársasági elnök a Facebook-oldalára is posztolt. Így derült ki az, hogy más korábbi köztársasági elnökök mellett Novák közvetlen elődeiről, Áder Jánosról és Schmitt Pálról készült olajfestmények is díszítik a Sándor-palota falait – vette észre a Hvg.hu.

Az egyik képen az látható, hogy éppen körbevezeti Novák a riportert, a háttérben pedig kivehető a két festmény Schmittről és Áderről. A HírTV riportjában látszódik, hogy mellettük ott vannak más korábbi köztársasági elnökökről, így például Sólyom Lászlóról, Mádl Ferencről és Göncz Árpádról készült festmények is.

Schmitt Pál egyébként köztársasági elnökként leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy súlyos plágiumügybe keveredett, aminek következtében lemondott tisztségéről.

Novák Katalin az interjúban elmondta, hogy „béke- és szabadságszerető” nemzet a magyar, és kiemelte azt is, hogy a kölcsönös tisztelet megkönnyítheti azt, hogy olyan dolgokról beszéljünk, amikben nem értünk egyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!