Szennyvíz folyhat a Jósva patakba a sok csapadék miatt

2023. december 27. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Szennyvíz folyhatott a Jósva patakba Szinpetrinél – derül ki az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV Zrt.) tájékoztatásából. Az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadék és hóolvadék bekerülhetett a szennyvízrendszerbe a talaj telítettsége miatt. Mint írták, az esetet jeleztük az illetékes hatóság felé is.

Olvasói levél alapján kértünk tájékoztatást az ÉRV Zrt-től az üggyel kapcsolatban. Olvasónk képet is csatolt a leveléhez.

Szennyvíz a Jósva patakban Szinpetrinél – Fotó: Olvasói fotó
Szennyvíz a Jósva patakban Szinpetrinél – Fotó: Olvasói fotó

Az ÉRV Zrt. tájékoztatása szerint egyes hálózati elemeknél előfordulhatott túltelítődés a bekerülő nagy mennyiségű, csapadékból eredő „idegenvíz” miatt. Ugyanakkor az ÉRV Zrt. arról is írt a tájékoztatásban, hogy a csapadék nagy mennyisége miatt meglehetősen felhígult elegy az, ami kiömlött, így közegészségügyi veszély nem áll fenn.

Mint írták, az érintett településeken folyamatosan figyelik a rendszert, és ha megáll valamelyik átemelő, vagy dugulás következne be, azonnal elhárítják a hibát. A nagy mennyiségű víz továbbjutását a lehetőségekhez mérten szippantó gépjárművekkel is segítik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!