Erdő Péter: Jézus tanítása, élete, halála és feltámadása az örök mérce számunkra

2023. december 25. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek bíboros a zsúfolásig telt budapesti Szent István-bazilikában tartott éjféli misét. A szentmise kezdetén emlékeztetett: karácsonykor azt ünnepeljük, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte – írja beszámolójában az MTI.

A bíboros homíliájában arról beszélt, hogy a Krisztusban közénk lépő Isten megmutatja a valóság teljességét: a teremtőt együtt a teremtett világgal. Azt az alkotót, aki annyira szeret minket, hogy osztozik szenvedésünkben és halálunkban is.
Beszédében arra is kitért, hogy az embernek nincsenek közvetlen tapasztalatai Istenről, bármennyire fejlődik is a természettudomány, a fizika vagy a csillagászat, mindig a teremtett világ keretein belül maradnak. De a szívnek megvannak a maga érvei, amelyeket az értelem már nem ismer.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követnünk, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évtizedenként változó tartalommal.

Jézus tanítása, élete, halála és feltámadása az örök mérce számunkra, hiszen az ő tanítványai vagyunk – fogalmazott Erdő Péter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!