A menesztés után most díjat kaptak Pintér Sándortól a volt kórházigazgatók

2023. december 22. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

A 25, az előző héten menesztett kórházi vezető közül 18 díjat kapott Pintér Sándortól, a díjazottak listáját a kórházi főigazgatóság honlapján tették közzé – írja a Népszava.

A Belügyminisztérium december 13-án egy közleményben jelentette be, hogy az Országos Kórházi Főigazgatósággal (Okfő) együtt egyszerre 24 kórházigazgatót mentenek fel pozíciójából. A mértékét tekintve példa nélküli felmentés értelmében mennie kellett 2 országos intézet vezetőjének, 7 megyei és 15 városi kórház igazgatójának is. A menesztéseket vagy a betöltött 65. életévvel vagy azzal indokolták, hogy egész egyszerűen elégedetlenek voltak a munkájukkal.

A felmentések után hat nappal kiadtak egy közleményt a kórházi főigazgatóság honlapján:

három a felmentettnek Pro Sanitate, tizenötnek pedig Batthyány-Strattmann László Díjat és jutalmat adott át Pintér Sándor belügyminiszter.

A kitüntetettek közül mindenki elérte a nyugdíjkorhatárt, a Népszava információi szerint többen maradnak is a szakmában orvosként vagy akár osztályvezetői beosztásban.

Ez az első hivatalos közlés, amely a felmentettek többségének a nevét is tartalmazza. Köztük van a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, a Keszthelyi Kórház főigazgatója, a szigetszentmiklósi szakrendelő főigazgatója, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója, a Szolnoki MÁV Kórház és rendelőintézet főigazgatója, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet főigazgatója is. A teljes lista itt érhető el.

Nem kapott szakmai díjat, de a felmentettek között szerepelt a jászberényi, a tatabányai, a szekszárdi, a bonyhádi a budapesti Szent Margit és a balassagyarmati kórház vezetője is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!