Lázár: Szegedre gigantikus beruházás érkezhet

2023. december 21. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

„Makó és Szeged is hatalmasat dobbanthat 2024-ben és az azt követő években, komoly fejlődés előtt áll a két település, gigantikus beruházások érkeznek a két városba” – többek között erről is beszélt Lázár János a vásárhelyi Rádió 7 csütörtöki Közös Nevező című műsorában, amit a Promenad24 szemlézett.

Az építési miniszter szerint a források vidékre összpontosításának nagy nyertesei lehetnek „az akár ellenzéki vezetésű önkormányzatok, melyek hajlandóak és képesek az együttműködésre”. Szegedre például „a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása” érkezhet, és Makón is óriási fejlesztések történnek, mondta Lázár.

Makó kapcsán megemlítette, hogy elkészült a Hagymatikum 12 milliárd forintos új szárnya, megkezdődött a műszaki átadás, hamarosan indul a fürdő beüzemelése. Úgy véli, ezzel turisztikai központtá válhat a város. A miniszter a kínai csomagológyárat is felhozta, mely jövő decemberben már gyártani is akar a településen, és ez szerinte örömteli, mert „a Continental gumigyár méltatlanul bánik a munkavállalóival, egészen elképesztő körülmények közé taszítja a makói dolgozókat”.

Hódmezővásárhelyért viszont aggódik a miniszter, úgy látja, „járhatatlan és sehová nem vezet az az út”, amire a helyiek 2019-ben léptek. Ezzel arra utalt, hogy a városban újra megválasztották Márki-Zay Pétert polgármesternek. Szerinte mindenhol a helyiek döntik el, milyen utat, milyen sorsot választanak maguknak, „Makón a makóiak, Szegeden a szegediek, Vásárhelyen a vásárhelyiek”.

„Az a veszély fenyeget, hogy ha ez a helyzet marad a városban, ami most van, akkor Makó és Szeged között sajnos eljelentéktelenedhet Hódmezővásárhely” – fogalmazott.

Frissítés (19:09): A Promenad24 korábban azt írta, a BYD kínai elektromosautó-gyárról van szó, de az adás az interneten elérhető felvételén Lázár csak „beruházást” emleget. A portál utólag ki is vette a BYD-t a cikkből, de a módosítást nem jelezték. Maga a Rádió 7 így szemlézte az adást, hogy „Szegedre pedig a világ egyik vezető elektromosautó-gyára érkezik”.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!