Nem valószínű a fehér karácsony, inkább borult, enyhe, szeles időre kell készülni szenteste

2023. december 21. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nem valószínű, hogy idén összejön a fehér karácsony, nagyobb az esély a felhős, enyhe, szeles időjárásra december 24-én – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, írja az MTI.

Pénteken az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként a nyugati, délnyugati tájakon felhősebb lesz az ég. Elszórtan valószínű záporeső. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé kísérik erős, olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható csapadék, délen, délnyugaton zömében eső, máshol eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, délután általában 1-9 fok valószínű, de délnyugaton melegebb lehet.

December 24-én, vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Elszórtan lesz eső, havazás inkább a hegyekben valószínű. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 5, a havas északkeleti tájakon mínusz 5, mínusz 4 fok várható. Délután többnyire 7-12 fok valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!