Csőtörés miatt karácsonyig vízhiány lehet Érd, Diósd és Törökbálint egy részén

2023. december 19. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy stratégia fontosságú csövön keletkezett törés, illetve kisebb vezetékeken keletkezett törések miatt olyan alacsony a medencékben a vízszint, hogy Érd parkvárosi részein, Törökbálinton és Diósd felsőbb övezeteiben vízhiány várható. A hiba kijavításához szükséges elemek pénteken érkeznek meg, így legkorábban hétvégén állhat helyre teljesen a szolgáltatás.

Néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték az ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencékbe – tájékoztatott Facebook-oldalán az Érd és Térsége Vízközmű Kft (ÉTV).

Az ÉTV azt írja, hogy a vezetéken olyan jellegű meghibásodás van, amelyet csak speciális anyagokkal, idomokkal lehet javítani. Ezeket külföldről kellett megrendelniük, ami előreláthatólag pénteken (december 22-én) érkezik meg. „Ezzel reményeink szerint meg tudjuk javítania a vezetéket” – írták. Kiváltva ezt a vezetéket, egy másik, kisebb vezetéken tölteni tudták az érintett medencét is, ami épp elég volt arra, hogy az érintett területeken ne legyen vízhiány.

Hétfőn viszont további csőtörések keletkeztek más vezetékeken, amely csőtörések negatívan befolyásolták a medencék tölthetőségét.

„Így mára olyan mértékben csökkentek a medence vízszintek, hogy azt valószínűsítjük, holnap Érd parkvárosi részein, Törökbálinton és Diósd felsőbb övezeteiben vízhiány várható, ami előreláthatólag szombat-vasárnapig eltarthat”

– írta a vállat. Emellett Sóskúton és Pusztazámoron rövidebb idejű vízhiány fordulhat elő, Tárnokon pedig az érdi alsó városrészhez hasonlóan valószínűleg nem lesz vízhiány.

Törökbálint polgármestere Elek Sándor bejelentette, hogy szerdától szünetel az oktatás a törökbálinti iskolákban, óvodákban és a bölcsődében is. A vízhiány miatt ügyeletet sem tudnak biztosítani. Kiemelte, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy senki ne maradjon ivóvíz nélkül. Felvették a kapcsolatot a hipermarketekkel, az általuk felajánlott vizet a következő órákban és a holnap juttatják el azoknak, akiknek az ivóvíz beszerzése problémát okoz.

Érd polgármestere Csőzik László is azt írta, hogy hiába küzdenek az ÉTV munkatársai a probléma megoldására hétvégéig kell várni. „De ha pár napig mindnyájan kevesebb vizet fogyasztunk, akkor lehet esélyünk rá, hogy nem apadnak el a csapok – legfeljebb naponta egy-két órára kell teljes vízkorlátozással számolni” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!