További 2,2 milliárdot ad a kormány a debreceni egészségügyi kutatóüzemre

2023. december 19. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb 2,2 milliárd forinttal nő a debreceni egészségügyi kutatóüzemre fordítható keretösszeg – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározatból.

A Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató középüzem és a Gyógyszerésztudományi Kar építésére eredetileg 7,4 milliárdból valósult volna meg, a ráfordítható keret később 9,3 milliárdra, a friss kormányhatározat értelmében pedig már összesen 11,5 milliárdra nőtt. A beruházás az Európai Unió alapjaiból támogatott Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében valósul meg, írta meg a hvg.hu.

A Debreceni Egyetemhez tartozó Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató középüzem létrehozásának és Gyógyszertudományi Kar építésének „célja egy olyan integrált kutatási-oktatási és gyártó infrastruktúra létrehozása, amely az ipar és az akadémiai szektor összehangolt együttműködésével teremti meg az egészségipari kutatások szintlépéséhez szükséges feltételeket, egyszersmind gyártókapacitást biztosít az innovatív egészségipari termékek számára” – áll a határozatban. Az, hogy a munkálatoknak mikorra kell befejeződniük, nem szerepel a szövegben.

Cikkünkben korábban tévesen azt írtuk, hogy az összeget a debreceni oltóanyaggyárra adja a kormány, ám a Debreceni Egyetem jelzése nyomán cikkünket és annak címét módosítottuk. A hibáért elnézést kérünk!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!