Közlekedő vonatra zuhant leszakadó felsővezeték Budapesten

2023. december 18. – 06:44

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 11:35-kor: Helyreállították a leszakadt felsővezetéket Rákosnál, ismét korlátozás nélkül járnak a vonatok Rákos és Kőbánya-felső, illetve Rákos és Pécel között – közölte a Mávinform.

Az elővárosi vonatok, valamint a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Békés InterCity-k menetrend szerinti közlekedése kora délutánra állhat helyre. Addig még csökkenő késésekre számítani lehet.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint hétfő reggel leszakadt egy felsővezeték Rákos állomásnál és ráesett a Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, emiatt füstölni kezdett a mozdony.

Leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy, Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel hétfőn. A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették a mozdony fülkéjét. A felsővezeték helyreállításáig késni fognak az érintett vasúti szakaszon közlekedő vonatok. A tűzoltók segítenek átszállni az utasoknak a helyszínre küldött mentesítő járatra.

A Mávinform Facebook-oldalon az áll, hogy Rákos állomáson felsővezetéki hiba lassítja a közlekedést, emiatt a gödöllői vonalon közlekedő, valamint a Rákos-Pilisvörösvár közötti S76-os vonatok közlekedésében korlátozásokra, 20-40 perces késésekre, az újszászi vonalon közlekedő járatoknál pedig 15-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. Az érintett vonat egyébként a Hatvanból a Keleti pályaudvarra 3:15-kor elindult S80-as. A felsővezeték akkor szakadt le, amikor a vonat Rákos állomást hagyta el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!