„Pánik van, bezártság van, csorog be a víz” – mondta a sofőr, aki kocsijával belecsúszott egy budapesti patakba

2023. december 17. – 15:32

„Pánik van, bezártság van, csorog be a víz” – mondta a sofőr, aki kocsijával belecsúszott egy budapesti patakba
Búvárok és tűzoltók egy személygépkocsinál, amely az Aranyhegyi-patakba csúszott Budapesten, a III. kerületben 2023. december 17-én – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

„Benne vagyok az autóban, csorog be a víz, tényleg olyan, mint a hollywoodi filmekben” – nyilatkozta az Rtl Híradónak annak a kocsinak a sofőrje, amit a fővárosi hivatásos tűzoltók búvárok segítségével egy daruval emelték ki a vízből, miután vasárnap reggel a III. kerületi Nánási úton az Aranyhegyi-patakba csúszott. Az Rtl Híradója szerint a sofőr helyszíni bírságot kapott.

Az Rtl Híradónak a sofőr azt mondta, hogy szerencsés, mert sérülések nélkül megúszta a balesetet, és a holmiját is kitudta menteni. „Pánik van, bezártság van, csorog be a víz, nincs idő. (… )Szerencsém volt, mert ha kevesebb víz van a patakban, akkor is megsérülök. Ha több, akkor még nehezebb kijutni” – mondta a sofőr, aki sérülések nélkül megúszta a balesetet, és a holmiját is ki tudta menteni. Azt mondta, megnyugodott, mikor látta, hogy a parton többen is segítségért telefonálnak, később a kiérkező tűzoltóktól kapott meleg kabátot, takarót és egy ismerősétől váltóruhát.

A mentésről felvétel is készült, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóságának Facebook-oldalán osztottak meg:

Az MTI úgy tudja, a reggeli ködben több autó is megcsúszott a Nánási úton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!