Korrupció miatt emeltek vádat három rendőr és egy vállalkozó ellen

2023. december 13. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Korrupció miatt emeltek vádat három rendőr és egy vállalkozó ellen – írja sajtóközleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vádirat szerint 2021 márciusában egy Hajdú-Bihar vámegyei mezőgazdasági vállalkozó azzal kereste meg a szabálysértési referensként dolgozó rendőr ismerősét, hogy 150 darab körbálát szeretne közúton egy tanyára szállítani. Mindezt úgy, hogy oldalfalait leengedi a teherautójának, ezzel megszegve a közlekedési szabályokat.

A sofőr azt kérte a rendőrtől, hogy a szállítás útvonalán a járőrök ne ellenőrizzék a teherautóját, és ne szabjanak ki rá közlekedési szabálysértés miatt szankciót.

A rendőr ezt megígérte, és cserébe azt kérte, hogy használhassa a férfi egyik teherautóját, mert tíz köbméter földet szeretett volna elszállítani. A sofőr ebbe beleegyezett, és már másnap odaadta ismerősének a teherautót.

A nyomozó ügyészség minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja a rendőrt, és végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A teherautó sofőrje minősített hivatali vesztegetés bűntettét követte el, rá felfüggesztett szabadságvesztés büntetését kérték, továbbá mindkettőjük esetében pénzbüntetés kiszabását is indítványozták. A hivatali visszaélés bűntettét elkövető járőrökkel szemben pénzbüntetés és katonai mellékbüntetés az indítványozott büntetés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!