Kihegyezett fogkefével akarta megölni az ügyészt

2023. december 13. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés előkészületének bűntette miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki 2017-ben meg akarta ölni a vele szemben eljáró ügyészt. A büntetőeljárárás során külföldre szökött férfit az Egyesült Királyságban fogták el és szállították vissza Magyarországra idén augusztusban – közölte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A gyanúsított 2017 novemberében a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, ahol fogpiszkálókból szúró eszközt, valamint egy fogkefe nyelének megolvasztásával, annak kihegyezésével és borotvapengék hozzáerősítésével szúró- és vágóeszközt készített, majd azt a cipőjébe rejtette. A célja az volt, hogy a meghallgatásra történő kiszállítása során a vele szemben eljáró ügyészt megölje és az ügyészségről megszökjön, azonban a kiszállítása előtt történt ellenőrzés során a büntetésvégrehajtási intézet munkatársa az eszközöket megtalálta és elvette tőle.

2018-ban a gyanúsítottal szemben a Debreceni Járásbíróság az előtte folyamatban lévő büntetőügyben elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, azonban mielőtt felhelyezték volna rá a mozgását nyomon követő technikai eszközt, a hatóságok elől külföldre szökött. Végül európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogták el és szállították vissza Magyarországra idén augusztusban. Jelenleg vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!