Országos eső jön estétől

2023. december 12. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden az esti óráktól nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, így a hótaposót gumicsizmára kell cserélni Luca napján, és egy esőkabát sem árt majd, írja az Időkép.

Szerdán országszerte szükség lesz az esernyőkre, ráadásul kiadós eső olvasztja el a megmaradt havat: a havi átlag 2/3-a is leeshet egy nap alatt. A legtöbb csapadék a déli országrészben várható, a déli határnál akár még mennydörgést is hallhatunk. Mindeközben az átlagosnál enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, a csúcshőmérsékletek a 3-10 fokot is elérhetik, délen lesz a melegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Zala, Somogy és Baranya vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán, ezért ezekre a vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki. Az északi, északnyugati határvidék tágabb környezetének kivételével a csapadék várható mennyisége 20 milliméter körül alakul.

Emellett az esti órákban az északkeleti tájakon újra kialakulhat helyenként és átmenetileg köd, a késő esti órákban pedig Borsod térségében esetleg előfordulhat kis mennyiségű ónos eső, mielőtt megenyhül az idő.

Csütörtökön aztán egyre többfelé süt majd ki a nap, reggel északkeleten lehet még szükség az esernyőkre, valamint a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok. A Dunántúl nagy részén és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél, de marad az enyhe idő: 4-10 fokot mérhetünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!