Rtl.hu: Már nem csak Orbán engedélyével adható pluszpénz a kormányzati szervek dolgozóinak

2023. december 11. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nem nyilvános határozat alapján minden minisztériumnál meghatároztak egy kvótát, amely azt mutatja meg, hogy hány embernek adható pénz is a teljesítmény elismerése mellé, tudta meg az Rtl.hu. Korábban ehhez is, ahogy a home office-hoz is, Orbán Viktor személyes engedélye kellett, de néhány hónapja erről már egy bizonyos létszámig a minisztériumok dönthetnek. Ezt egy úgynevezett 4000-es, nem titkos, de nem is nyilvános kormányhatározatban rögzítették. Az Rtl.hu szerint a határozat szerint bizonyos munkavállalóknak ezen a kvótán felül is adható extra pénz:

  • a rendészeti szervek hivatásos szolgálati jogviszonyban álló dolgozóinak,
  • a hivatásos szerződéses katonai szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottaknak,
  • valamint a kulturális, szakképzési és felsőoktatási szakterületen dolgozóknak.

Az Rtl.hu egy táblázatot is közöl a kvótákról, ez alapján a legtöbben, 300-an a Miniszterelnökségen, 116-an a Belügyminisztériumban, 98-an a Kulturális és Innovációs Minisztériumban kaphatnak pluszpénzt.

A csatorna kereste a Miniszterelnökséget, valamint a Miniszterelnöki Kormányirodát, hogy mi indokolta a korábbi szabályozás módosítását, és hogy mekkora összeget fizettek ki a kvótába kerülő személyeknek, de kérdéseikre nem érkezett válasz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!