Nevelőapjuk végzett a diósjenői testvérpárral

2023. december 11. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nevelőapjuk gyilkolta meg azt a diósjenői testvérpárt, akiknek 2009-ben veszett nyoma. A rendőrség 14 év után, most decemberben zárta le a nyomozást, jelentette be Petőfi Attila vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa. A főkapitányi biztos bejelentése után Kalmár Zsolt, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese ismertette a gyilkosság és a nyomozás körülményeit.

2009 óta eltűntként keresték a diósjenői testvérpárt, az akkor 14 és 19 éves lányokat. Konkrétan nem meghatározott gyanús körülmények miatt a hatóságok arra következtettek, hogy a lányok bűncselekmény áldozataivá váltak. A rendőrség tájékoztatása szerint rövidesen a lányok nevelőapjára, H. Józsefre terelődött a gyanú.

Őt 13 évvel a lányok eltűnése után, 2022. június 30-án, diósjenői lakhelyén fogták el. A férfi házának udvarán bukkantak rá az idősebb lány holttestére. Ekkor derült ki, hogy 2009 márciusában egy veszekedést követően végzett a lánnyal.

A kisebbik, 14 éves nevelt lányát egy hónappal később gyilkolta meg. Az ő maradványait egy évvel később, 2023 nyarán találták meg, a holttestről az igazságügyi genetikus szakértők egyértelműen megállapították, hogy a fiatalabb áldozaté.

A jelenleg letartóztatásban lévő 49 éves férfit mindkét lány sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Emberölésben elkövetett bűnpártolás bűntettének gyanújával kihallgatták a lányok édesanyját is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!