Délelőtti hírek az utakról: estig zárva marad az M30-as

2023. december 10. – 06:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az Útinform vasárnap délelőtt 11:20-kor kiadott tájékoztatásából válogattuk ki a legfontosabb információkat.

A Dunántúlon, a középső országrészben és a Duna-Tisza közén, váltakozva havazik, szállingózik a hó, vagy esik az eső. Nagykanizsa térségében ónos eső esik. A Tiszántúlon még csapadékmentes az idő. A gyorsforgalmi utak vizesek, nedvesek, de a dunántúli fő és mellékutakon sokfelé latyakos, hókásás szakaszokra is számítani kell. Győr környékén, Komárom-Esztergom vármegyében, valamint Fejér vármegye keleti részén többnyire havasak az alsóbbrendű utak.

Az M8-as autópályán, a 78-as kilométernél, Dunaújváros térségében az M6-os autópálya irányába egy kamion keresztbe fordult, és elzárja a pályatestet, emiatt megállt a forgalom.

Az M30-as autópályán a 30-as és a 40-es km között mindkét irányba pályazárat vezettek be, mert egy meghibásodott portálszerkezetet bontanak. Kerülni Miskolc és Szikszó között a 3-as főúton lehet. A forgalomkorlátozás várhatóan estig lesz érvényben.

Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák, fakidőlések miatt továbbra sem járható:

  • a Tardos és Bikolpuszta közötti szakasz,
  • valamint a Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő út, a 21-es és a 33-as km között. Pilisszentlélek erre a szakaszra esik, ezért csak a helyi lakosokat engedik be.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!