Eltűnt a Mammut előtt meghalt Simon Tibor emléktáblája, de lesz helyette másik

2023. december 9. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnt a Lövőház utcából a Mammut előtt meghalt Simon Tibor emléktáblája. A kis tábla az aszfalton volt, a 2002-ben meghalt játékos emlékére a mai napig sokszor volt mellette virág is.

Simon Tibor labdarúgó 36 évesen, 2002. április 23-án halt meg. Egy születésnapi partin a Mammut bevásárlóközpontnál lévő Caffe Allure bárban összeszólalkozott két társaság, a biztonsági személyzet is közbeavatkozott, verekedés tört ki. Simon Tibor az utcára menekült, de az ott folytatódó verekedés során olyan sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után meghalt.

Az emléktábla – Forrás: Apple Maps
Az emléktábla – Forrás: Apple Maps

Azon a helyen, ahol a földre került, a szurkolók és tisztelői egy kis emléktáblát állítottak, ez tűnt el most a Lövőház utca felújításakor. Egy kerületi Facebook-csoportban többen is felvetették, vajon véletlenül tűnt-e el onnan, visszakerül-e. A poszt alatt Őrsi Gergely polgármester azt válaszolta:

„Szeretném jelezni, hogy Simon Tibor emléktáblája a beruházás végén kerül vissza. A Fradi-szurkolókkal (vezérszurkolók) a kivitelezők korábban egyeztettek, és a szurkolók jelezték, hogy a táblát egy újra szeretnék cserélni.”

Simon a Fradiban 338 mérkőzést játszott, a magyar válogatottnak 16-szor volt tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!