Pénteken nem lesz nagy hó, cserébe a napot sem látjuk majd

2023. december 8. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország nagy részén borongós, ködös idő várható pénteken, bár a Nyugat-Dunántúlon hosszabb időre is kisüthet a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon. Emellett északkeleten is felszakadozhat a felhőtakaró, de jelentős csapadékra sem kell számítani, bár néhol lehet hószállingózás, szitálás.

Az OMSZ fokozott óvatosságra inti a közlekedőket, mert az utak jegesek, csúszósak lehetnek.

Az Időkép szerint a szállingózás és szitálás mellett még ónos szitálás is előfordulhat, napközben -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. A Dunántúl északi felén felélénkülhet a délkeleti szél.

Szombaton folytatódik a borongós köd, és nyugaton akár havazás, havas eső is előfordulhat, míg máshol csak szállingózásra lehet számítani. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután -2-+4 fok lesz.

Vasárnap már csapadékosabb lesz az idő, sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, helyenként havazásra és ónos esőre is. Délután nyugat felől csökken majd a felhőzet, és míg a reggel fagyos lesz, napközben -2-+8 fokra lehet számítani.

A hétfő és a hasonló lesz, mint a péntek: csak helyenként süthet ki a nap, akkor is röviden, és elszórtan kell számítani esőre, záporokra, helyenként havazásra vagy ónos esőre. Hétfőn -1-+8 között, kedden pedig +1-+9 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!