Hétfőtől újra jár a fogaskerekű

2023. december 8. – 15:49

Hétfőtől újra jár a fogaskerekű
Fotó: Budapesti Közlekedési Központ (BKK) / Nyirő Simon

Másolás

Vágólapra másolva

Elvégezték a szükséges munkákat, így december 11-től, hétfőtől újra a teljes vonalon jár a fogaskerekű, írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Emlékeztettek arra, hogy a budapestiek által kedvelt 60-as járat „régóta műszaki és forgalmi kihívásokkal küzd”, de mindent megtesznek azért, hogy még sokáig fennmaradjon, és kiszolgálja az utasokat. Évente kétszer javítják ki az esetleges hibákat, most az Erdei Iskola állomásnál dolgoztak a szakemberek. A teljes körű felújításra nincs pénz, csak a rendszeres szervizelésre.

A több mint egy éve bevezetett Telefogassal felmérték a forgalmat, és a BKK azt tapasztalta, hogy hajnalban és késő este jellemzően csak egy-két utas volt a kétszáz fő befogadására alkalmas szerelvényeken. Mivel ez komoly zajjal járt, ezért hétfőtől ezekben az időszakokban a fogaskerekű helyett Telebusz-járat közlekedik.

A 60B jelzésű Telebusz hosszabb útvonalon jár, mint a fogaskerekű, így kevesebb átszállással lehet eljutni vele a Széll Kálmán térig, valamint az onnan induló metróig és a nagykörúti villamosig.

Ezt a járatot is csak akkor lehet használni, ha előzetesen bejelentettük az utazási igényt:

  • hétköznapokon hajnal 5 óra környékén, majd 22:00 és 23:30 között,
  • hétvégén pedig hajnal 5 és 6 óra környékén, késő este pedig 22:00 és 23:30 között közlekedik.

A busz a Széll Kálmán tértől a fogaskerekű megállóinak környezetét érintve egészen Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásig jár. A Széll Kálmán tér és a Temes utca közötti megállókat a Széchenyi-hegy felé csak felszállásra, a Széll Kálmán tér felé csak leszállásra lehet igénybe venni.

A Telefogas is megmarad, hétvégén kora reggel (kb. 6 és 8 óra között) továbbra is a megrendelés alapján közlekedő fogaskerekűvel lehet utazni. Ezt követően a fix menetrend szerint induló fogaskerekű közlekedik.

A Telefogasról bővebben itt lehet olvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!