Kétszer siklott ki ugyanaz a vonat Vác és Balassagyarmat között

2023. december 6. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Négy napon belül két vonatkisiklás is történt Vác és Balassagyarmat között, igaz, a MÁV szerint mindkétszer ugyanaz a vonat siklott ki.

A MÁV Facebook-oldalán azt írta: Szerdán hajnalban kisiklott egy utasok nélkül közlekedő szerelvény Drégelypalánk és Balassagyarmat között. A Balassagyarmatról Vácra 6:17-kor és a Vácról Balassagyarmatra 7:38-kor induló S750-es vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A közút vonalvezetése miatt a pótlóbusz nem érinti Drégely, Drégelyvár, Szokolya, Berkenye, Magyarkút, Magyarkút-Verőce, Fenyveshegy megállóhelyet.

Szombaton fél ötkor egy Diósjenőről Vácra tartó személyvonat siklott ki az egyik tengelyével. A vonaton tizenkét ember volt, egyikük sem sérült meg. A forgalom keddre állt helyre – írta meg a Hvg. A MÁV akkor azt közölte, hogy Vác és Diósjenő között pótlóbuszok szállítják az utasokat, viszont a buszok Fenyveshegy, Magyarkút-Verőce, Magyarkút és Szokolya állomásokat a közút vonalvezetése miatt nem tudják elérni.

A MÁV a Telex kérdéseire válaszolva azt írta, nem két vonat kisiklásáról van szó, hanem ugyanaz a vonat siklott ki kétszer. „A szombaton Szokolya közelében kisiklott sérült motorkocsit vontatták be a tegnapi napon utasok nélkül a balassagyarmati járműjavító műhelybe” – írták. Tehát a vonat először szombaton siklott ki, majd amikor kedden a kisiklott kocsit a járműjavítóba vontatták, az újra kisiklott.

„A vontatás során bekövetkezett siklás vizsgálatát elvégeztük, a vasúti pályában olyan műszaki hibát, hiányosságot, ami siklást idézett volna nem tártak fel” – írta a MÁV sajtóosztálya.

FRISSÍTÉS 2023. 12. 06. 16:08 – Cikkünk eredeti verziójában az szerepelt, hogy két különböző vonat siklott ki, a MÁV közlésének megfelelően azóta ezt pontosítottuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!