Meghalt Máté István, a Mentés Másként Alapítvány elnöke

2023. december 5. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

December 2-án meghalt Máté István, művésznevén Stu33 – írja az apja, a Golgota Nappali Ellátó és a Mentés Másként Alapítvány, aminek elnöke volt, valamint Madarász Isti is. Máté volt a REZSÓ Projekt társalapítója is, aminek keretében tavaly október óta csipszeszacskókat vasaltak össze hálózsákokká, hogy így segítsék a hajléktalanokat a téli hidegben.

Máté apja azt írta, hogy a férfi december másodikán, Horvátországban szenvedett balesetet. Az Amnesztia zenekar Facebook-oldalán is azt írták, hogy frontemberük túrabalesetet szenvedett. A helyi lapok azt írták, hogy a rendőrség szombaton este 11-kor kapott bejelentést, hogy Jasenica környékén eltűnt egy külföldi férfi. Azonnal elkezdték keresni, és végül hajnali 2-kor, a Zrmanja-kanyonban, egy 150 méter magasan található kilátópont alatt találták meg egy 46 éves magyar férfi holttestét.

Deák Krisztián, Máté sógora azt írta, hogy a férfi egyedül, autóval indult el a kanyon 140 méteres kilátópontjához, hogy a naplemente közben ott túrázzon le a nagyjából tengerszinten lévő folyóhoz.

„A völgybe nem vezet út, technikás-sziklás a terep, ami még szép időben is nehezen járható. Este 10-kor hívott engem Isti húga, hogy még nem ért vissza, akkor úgy
döntöttünk, hogy értesíteni kell a hatóságokat”

– írta.

A hegyimentők azonnal a helyszínre mentek, és a rendőrség kutyái is részt vettek a keresésben. A terepviszonyok miatt kockázatos ott a mentés, és még a szél is viharos volt.

„Végül hajnali 3-kor találták meg, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a visszamászás során a felső sziklás részen lezuhant, esélye sem volt a túlélésre.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!