Rekordsok, 23 milliárd forintnyi kokaint talált a rendőrség a csepeli Szabadkikötőben

2023. december 5. – 10:44

Rekordsok, 23 milliárd forintnyi kokaint talált a rendőrség a csepeli Szabadkikötőben
Fotó: Nádor András / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ecuadorból indult egy banánszállító konténerben, onnan Mexikóba, majd hajóval Németországba jutott, végül november 8-án vasúton Magyarországra hozták azt a rekordmennyiségű kokaint, amiről sajtótájékoztató keretében számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden.

A tájékoztatás szerint azután akadtak rá a szállítmányra, hogy bejelentés érkezett a BRFK-hoz egy, a csepeli Szabadkikötőben ólálkodó maszkos férfiről 2023. november 11-én hajnalban. Az ismeretlen elmenekült, őt már a rendőrök sem találták meg. Megtalálták ugyanakkor azt a hűtőkonténert, amelyet megpróbált kinyitni.

Farkas László őrnagy tájékoztatása szerint ebben a konténerben nagy tisztaságú kokain volt: a rendőrök 155 darab, egyenként körülbelül 1 kilós csomagot találtak, aminek a feketepiaci értéke körülbelül 24 milliárd forint (23 milliárd 880 millió). A rendőrség becslése szerint ez 800 ezer adagnak felel meg. A tetteseket eddig nem sikerült megtalálni, így a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása ügyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!