A II. kerületre hagyta a házát, az önkormányzat bölcsődét alakít ki benne

2023. december 5. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy II. kerületi lakos végrendeletében a kerületre hagyta az ingatlanát, amiből – a kérésének megfelelően – bölcsődét alakít az önkormányzat – jelentette be Őrsi Gergely polgármester a Facebookon. A Völgy utcai lakos csak annyit kért, hogy az épületet töltsék meg gyerekzsivajjal.

Emellett a Vízivárosban is kialakítanak egy bölcsődét, így összesen 36 új férőhelyet alakítanak ki.

„Sokan kételkedtek abban, hogy találunk megfelelő helyszínt, de, ahogy a vízivárosi orvosi rendelő esetében – ami egykori pártiroda helyén jöhetett létre –, úgy most is sikerült megfelelő helyet találni, és a Jurányi ház egy külön részén üzemelhet majd az új bölcsőde.”

A megvalósításhoz arra volt szükség, hogy az önkormányzat sikeresen pályázzon a kormánynál férőhelybővítést célzó forrásért, valamint az, hogy a fővárosi közgyűlés kedvezményesen adja bérbe a Jurányi utca 3-at.

„A bölcsődék megépülése jó példája annak, hogy igenis termékeny és eredményes, amikor együtt tud működni a kormány, a főváros és egy kerület”

– mondta Őrsi.

A bölcsődei férőhelyek létrehozásának költsége 244 millió forint önkormányzati saját erő mellett 447,7 millió forint, amiből 352,5 millió az EU felé elszámolható támogatás. A projekt támogatója a Miniszterelnökség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!