Keddtől havazni fog a Dunántúlon

2023. december 4. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország több pontján havazásra számíthatunk Mikuláskor és a következő napokban – írta meg az Időkép.

Kedd reggeltől északon és a budapesti agglomerációban már elkezdhet szállingózni a hó. A déli óráktól várhatóan az ország délnyugati részén is elered az eső, ami aztán északkelet felé terjeszkedik, de Budapest környékén este ónos eső is eshet.

Szerdára virradóan a Dunántúlon számíthatunk esőre, amit aztán ónos, havas eső, majd végül havazás fog váltani, így Tatabánya és Pécs vonaltól nyugatra már a hóesésre ébredhetünk december 6-án. A csapadék estére kelet felé tovább terjeszkedik az országban – eleinte eső formájában, de estére már már a főváros környékén és az Északi-középhegységben is havazásra kell számítanunk.

A Bakonyban 10-15 centiméter, a Kisalföldön 15-20 centiméter hó is hullhat,

így a Dunántúl nagy részén és nyugaton is hosszú idő után havazással telhet Mikulás napja.

A nedves időt egy sok csapadékkal járó mediterrán ciklon fogja okozni, a Győr-Nagykanizsa vonal mentén csütörtökig 30-40 milliméter is lehullhat, majd kelet felé kezd vonulni. A Dunántúlon is megszűnik lassan a havazás, és feltámamadnak az északnyugati szelek.

Hétfőn Eplényben is megkezdődött a síszezon, kinyitott a sípálya, amelynek hóágyui már vasárnap reggel óta teljes gőzzel dolgoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!