Keddtől újra havazhat

2023. december 4. – 07:53

Másolás

Vágólapra másolva

A hétfő sok napsütést, de hideg időt tartogat, délután is csak -3 és +3 fok közötti értékekre kell számítani, fagypont alatt elsősorban a hóval borított tájakon maradhat a csúcshőmérséklet, írja az Időkép. Délután kezd nyugat felől növekedni a felhőzet, de számottevő csapadék estig nem valószínű. A déli-délkeleti szél napközben a Dunántúlon egyre többfelé feltámad.

Keddre virradóan mínusz 7 – 0 fokra kell számítani, napközben már -1 és +8 fok közé melegszik a levegő, hidegebb északkeleten, melegebb délnyugaton lesz. Eleinte északon, északkeleten szállingózhat a hó, majd délután nyugaton ered el az eső, amit estefelé az Alpokalján havas eső, ónos eső, majd havazás válthat fel.

Szerdán általában borult idő valószínű, de a nap első felében keleten, északkeleten még vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet, arrafelé a nap is kisüthet. Délutánig még inkább csak a Dunántúlon, majd később már keletebbre is többfelé lehet számítani csapadékra. A jellemző csapadékforma nyugat felé haladva inkább a hó, kelet felé haladva pedig az eső lehet, de idővel ott is vegyes halmazállapotba, majd hóba vált a csapadék. Az északkeleti országrész ugyanakkor csapadékmentes maradhat. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +2 fok között alakul, de a kevésbé felhős, fagyzugos északkeleti tájakon ettől pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Kora délutánra 0 és +8 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, nyugaton várhatóak a fagypont körüli maximumok, míg keleten enyhébb lesz a nappal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!