Korrepetálni kérték fel, de fajtalankodott a 13 éves kisfiúval egy kaposvári férfi

2023. november 29. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki arra használta fel a kiskorú fiúval kialakított bizalmi kapcsolatát, hogy megrontsa őt, olvasható az ügyészség közleményében.

A férfi 2022 decemberében az egyik családtagon keresztül ismerkedett meg a 13 éves sértettel. A vádlott ezután a kiskorú fiúval és a családjával egyaránt bizalmi kapcsolatot épített ki, így a szülők jóváhagyásával tartotta a kapcsolatot a sértettel, akik az várták az idősebb férfitól, hogy a tanulmányait illetően terelje jó irányba a fiút.

A férfi 2023 februárjában a kocsijába csalta a beleegyezési korhatárt még be nem töltött sértettet, majd egy félreeső helyre hajtott, ahol szexuális cselekményt végzett vele.

A vádlottnak ezenkívül amiatt is felelnie kell, hogy az egyik nagyatádi áruház önkiszolgáló kasszájánál négyszer is úgy húzott le értékesebb termékeket, hogy azokra olcsóbb árucikkek vonalkódját ragasztotta, amivel 10 ezer forintot meghaladó összegű kárt okozott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint a
tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekkel kapcsolatos foglalkozásoktól történő végleges hatályú eltiltás kiszabására tett indítványt.

Van segítség! Ha bajba kerülnek, problémájuk van, szeretnének megbeszélni egy nehéz helyzetet, gyerekek és 24 év alatti fiatalok név nélkül, ingyenesen, éjjel-nappal hívhatják a 116-111-os telefonszámon a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványt. Emailben és chaten is tudnak segíteni, a részletek itt megtalálhatók.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!