Lázár János Palicson arra biztatta a Szerbiában élőket, hogy a mostani kormányukat támogassák a választáson

2023. november 28. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János a szerbiai Palicson arra kérte a szerb választókat, hogy a december 17-i előrehozott választáson a mostani kormányt, és a magyar kormány „politikai barátait” támogassák. Az építési és közlekedési miniszter kedden abból az alkalomból érkezett Palicsra, hogy nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között. A kora reggel induló vonaton a miniszter is ott ült, erről szóló riportunkat itt olvashatja.

Lázár aztán Palicson az MTI beszámolója szerint Goran Vesic szerb közlekedési miniszterrel és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót. Lázár azt mondta: ma azt mondhatjuk, hogy mi, szerbek és magyarok összetartozunk, Szerbia és Magyarország összetartozik, ez az összetartozás vasútvonala és az összetartozás szimbóluma.

Lázár megköszönte Goran Vesic szerb közlekedési miniszternek, a szerb kormánynak és a szerb köztársasági elnöknek a vasútvonal helyreállításában nyújtott segítséget. Külön kiemelte, hogy a vasútvonal fejlesztése nem valósulhatott volna meg a Vajdasági Magyar Szövetség közelmúltban elhunyt elnöke, Pásztor István közbenjárása nélkül.

„Magyarországnak az az ambiciózus célja, hogy ő legyen Szerbia nyugati kapuja, ebben pedig a legjobb szövetségesre talált a szerb közlekedési miniszterben, a szerb kormányban és a politikai barátainkban” – folytatta a miniszter. Ezután az MTI tudósítása szerint

arra kérte a szerbiai választópolgárokat, hogy a december 17-i előrehozott választáson tegyék lehetővé, hogy az együttműködést folytatni tudják.

A Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, Pásztor Bálint Palicson arról beszélt, hogy ez „az élet vasútvonala, hiszen azt teszi lehetővé, hogy normális, 21. századi életet lehessen élni”. Mint mondta, ennek a vasútvonalnak az újraindítása azt teszi lehetővé, „hogy Szabadkán, Palicson vagy Hajdújáráson lehessen élni, és Szegeden lehessen dolgozni, tanulni, ügyet intézni, és minden nap ezt az utat kényelmesen, biztonságosan, gyorsan meg lehessen tenni. És ugyanez mondható el azok szempontjából is, akik Magyarországon élnek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!