Fegyházbüntetést kapott a taxisofőr, aki rátámadt egy buszsofőrre

2023. november 28. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kiszabott két év fegyházbüntetést és két év közügyektől eltiltást annak a férfinak az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt volt folyamatban eljárás – írta a jogerős ítéletről a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a taxisofőrként dolgozó terhelt 2019. december 28-án a délutáni órákban az egyik budapesti körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé. A manőverrel hirtelen fékezésre kényszerítette a busz vezetőjét – az ügy másodrendű vádlottját, akivel szemben az eljárás elsőfokon jogerősen lezárult.

Amikor a pirosnál mindketten megálltak, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist a szituáció miatt. A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, ami ennek hatására összetört.

Elsőfokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat mint többszörös visszaesőt 2022. november 25-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év fegyházbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A határozattal szemben a terhelt fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott. A cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, ezért helyben hagyták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!