Borsod és Heves megyében 5-10 centi hó is eshet kedd éjjel

2023. november 27. – 12:40

Borsod és Heves megyében 5-10 centi hó is eshet kedd éjjel
Így nézett ki a Kékestető idén április 9-én – Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Előrejelzések szerint kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében is – írja MTI-nek küldött közleményében a Magyar Közút.

Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye magasabban fekvő területein néhány órán belül 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat, a síkvidéki régiókban pedig 5-10 centiméternyi várható.

Azonban úgy néz ki, hogy csak az északi országrészben élők gyönyörködhetnek majd a fehér tájban: az Időkép azt írja, hogy keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot, elsősorban északon és északkeleten (nagyjából a Mátra–Debrecen-vonaltól északra) havazhat, máshol inkább eső lesz a jellemző. Cserébe viszont reggel délkeleten, délután-este a Dunántúlon és a középső területeken erős lehet a szél. Szerdán nyugat felől tisztul az ég, több órára kisüthet majd a nap, de eleinte keleten, északkeleten még előfordulhat havazás, hózápor.

A közútkezelő közleményében kiemelte, hogy már november eleje óta téli üzemmódban működnek, így minden havazásban érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek. A közlemény szerint egy munkagépnek 2-4 óra szükséges a só- és üzemanyag-felvételhez, a célterületre való kijutáshoz, majd a telephelyre való visszatéréshez. Ennyi idő alatt több centiméternyi friss hó hullhat, így a folyamatokat addig kell újra elvégezniük, amíg a havazás el nem áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!